Archive for the ‘adsense’ Category

Rahsia Bagaimana Anda dibayar HANYA dengan membuat Posting di forum

January 27, 2007

Ok. Aku akan bongkarkan sedikit rahsia selain Mylot dalam program Paid to post ini,. Walaupun ini masih baru bagi rakyat Malaysia dan ramai yang meragui website2 sebegini namun aku yakin sebahagian besar daripada website2 begini akan membayar ahlinya kerana aktif dalam forum mereka. Di sini aku letak beberapa forum yang aku sedang rancak menjalankan ujikaji. Korang boleh join atau tengok . Aku akan bagi sedikit review untuk setiap website.

Webmastersroom.com
antara yang paling best sekali aku join. Sebab dia punya bonus  refferals $6 dollar usd. Setiap post korang dibayar $0.08 dan setiap open post/thread korang dibayar $0.08 kalau aku tak silap. Korang boleh withdraw minimum sebanyak $2 kat akaun paypal korang. Tak lama lama lagi dah boleh withdraw tru e-gold. Tinggal tunggu masa je. Aku baru je join forum ni. Memang berbayar dan ramai yang dah terima bayaran. Nak join? Sila Register free kat sini Shades

Mylot
Ok. Ini yang paling bagus yang pernah aku Join setakat ini. Dan aku bakal dapat First payment aku. Korang pun nampak kan update setiap hari yang aku letak kat blog ini. Bayaran untuk setiap post dan open thread masih menjadi misteri. Sampai sekarang aku tak tahu nilai sebenar berapa kami di Mylot di bayar. Tapi ada satu tips untuk anda dapat banyak earning kat Mylot. Upload Gambar. Setiap gambar yang relevant akan diberi high paying dari Mylot. Aku pernah jumpa satu budak yang dapat bayaran $99.00++ dlm masa sebulan dalam mylot walaupun baru posting tak sampai 400 post. Ajaib kan? Macam mana dia buat tu.. Ok. Sebelum korang join forum2 berbayar yang lain. Jadikan Mylot sebagai sandaran pertama. Withdraw tru E-gold dan Paypal. Sila register Free kat sini Shades

Paidlots
Website atau forum ini baru saje bukak. Kiranya forum ini satu lagi produk dari anak syarikat Payposter. Aku tak join payposter. Aku tak minat saja. Itu saja.Jika aku terbuka hati nak join. Aku join..Di sini aku lupa macam mana pembayaran dia. Ada sistem karma lagi tu. Ada bank. Aku tak bape sure. Tapi aku suka features dan website ni. Clean dan sedap mata memandang. Setiap post 2 sen dan open thread 3 sen. Ada bonus jika kita upload image jugak. Lebih kurang macam Mylot, tapi aku rasa aku boleh dapat duit kat sini. Withdraw tru Paypal dan tak lama lagi dalm E-gold. Sila register Free kat sini

Dormcheck.com
Dari nama forum berbayar ini pun, korang dah tau kan. Ok. Website ini macam dorm. Tak special macam Mylot dan tak macam forum berbayar yang lain. Template dia berbeza. Tapi aku suka sebab ini site kedua yang aku mempunyai paling banyak referrals selain Mylot. Aku ada 9 referals. Kalau ada 10 referrals kita akan dapat $0.25 sebagai bonus. Setiap open post dan balas post dibayar 1 $0.01 dan setiap upload image adalah $0.03. Minimum payout adalah $10 dan boleh withdraw tru Paypal Only. Aku cadangkan korang join site ni. Sila register Free kat sini

Hyip Heat
Salah satu the best site yang aku join. Aku baru je join site ni. dan dari segi bonus dan pembayaran dia agak menarik. Sistem dia begini:

1 post = 1 heatpoint
Each post = 1 HeatPoint
There is a maximum of 25 HeatPoints you can earn in a 24 hour period.
Each HeatPoint = .01 Cent Egold
You can also earn upto 3 Heatpoint per post!
You can also bank your HeatPoints and earn 10% interest every 30 days!
We may also start offering referral bonuses and I will look into that.
Also have an exchange system!
And also, maybe the bonus is still on: 25c signup bonus up to jan31

Faham. sebab tu aku suka join hyip heat. Aku suka sistem dia dan aku rasa tak rugi mencuba. Aku dengar payout dia serenedah $3 dan boleh bayar tru E-gold dan Paypal. Sila register free kat sini

Exodus 3000
Korang nak main game online tak tapi korang dapat sedikit cash dari duit. Percaya tak percaya benda ni? Aku pun tak janji benda ni dibayar atau tak sebab minimum payout $20 dan dalam paypal sahaja. Aku dah main..baru je kumpul beberapa Mars dollar. Cara paling cepat nak dapat duit..korang beli moved. Tak faham kan aku cite pasal game ni. Korang main game ni berdasarkan move. setiap move atau step yang korang guna itu akan dibayar dengan nilai tertentu iaitu Mars Dollar. Payah aku nak nerang. korang gi je kat website diorang. Sila review atau register free kat sini.

Hyipstalk.com
Antara banyak-banyak program di atas, aku paling suka ini. kenapa? Aku join seawal pembukaan site ini. Dan aku akan dapat first payment. Percaya atau tak percaya, dalam masa 7 hari korang akan dapat $5 dengan hanya buat posting 20 post untuk 1 hari. Awas, jangan lebih dari 20 post sehari. Kalau tak korang takkan dibayar. Dan aku sedang menuju ke arah withdraw sekarang. PLan dia mudah. Setiap hari post 20 post. Cukup  140 post. Korang leh buat withdrawal method. Cara withdraw, korang PM ke admin hyipstalk dan bagitau akaun E-gold korang. Mudah bukan. Jangan buang masa lagi. Sila register free kat sini. Wink

Ok. Aku dah bongkarkan serba sedikit beberapa projek yang aku tengah buat dalam bulan ini. Kalau semua berjalan dengan lancar, aku boleh dapat dekat $100 dolar permonth. Insya-Allah. Aku cuba dan share apa-apa yang patut. Jangan risau. Semua blog aku akan ada updated pasal benda ini. Harap maklum.

Ps : Untuk maklumat lanjut boleh pergi kat sini..Ada maklumat yang selalu update kat blog  aku kat blogdrive ini. Hanya maklumat khas tentang Paid for posting..Thread atau post ini aku kopipaste je dari sana..Dah lama sangat aku tak post apa2 kat sini. Harap korang rajin datang sini..

: Sumber bernama :

http://petuamylot.blogdrive.com

Tubetorial.com – Adsense Deluxe

October 15, 2006

Em..macam mana aku nak cerita. Ini dah macam lebih advance topik ni. AKu takut ada yang tak berapa faham. Inipun sebab aku ada review satu website pastu terelated pulak dengan satu lagi website yg cerita pasal wordpress dengan adsense sekali. Nak tahu website apa?

Nama site tu : Tubetorial.com. Site nih menyediakan video untuk mengajar kita tulis blog pasal adsense. Ada juga yg ajar macam mana nak tulis blog. Affiliate dan memacam lagilah. Pendek kata, macam ada cikgu ajar kitalah tapi melalui video. Tapi memang tak semudah itulah. Macam biasa ada masalah masa nak streaming. Aku pun amik dekat sejam baru abis tengok video pasal adsense. Jenuh menunggu. Maklumlah..bape sangat kilobyte persecond yg aku dapat. Nak tunggu buffer lagi…Cam lambat la sikit Harap sangat streamyx danTM dapat bawa internet 8MBs ke Malaysia. Negara lain cam singapura tu dah 12MBs manakala kat Ireland tu 8MBs..Muntah2 diorang tengok video banding kita kat Malaysia ni..

Ok. Ini link ke website Tubetorial.com yg cerita pasal adsense dan adsense-deluxe. Ada kesempatan silat ke site ini. Banyak ilmu dan trick tentang adsense dan teknik blogging yg dapat kita belajar.

P/s :Pen Off.

As great as WordPress is, there’s just some things you can’t do with it right out of the box. One of those things is insert contextual ads from the Google AdSense program or the Yahoo Publisher Network directly into the body of a post, thanks to the way WordPress handles javascript.

Enter the AdSense-Deluxe Plugin for WordPress. With this free plugin, you can insert contextual ads from Google or Yahoo closer to your content where they are more effective, PLUS manage multiple ad sizes and formats with a simple control panel that is integrated directly into the WordPress Admin area.

Check out this video to see how the Adsense-Deluxe Plugin for WordPress makes it easy to make more money with contextual advertising.

Link download Ebook Percuma AUS

October 15, 2006

Sepert dijanjikan, sila download link tersebut sebelum tempoh expired dia.

Ada 3 ebook yang akan diberikan. Jika rajin, anda download kedua-dua link tersebut.

Link Pertama : Ebook Percuma AUS 

LInk kedua : Ebook Cerpen – Terima Kasih Nurin

Anda boleh download sekarang. Pastikan anda baca dengan hati yang tenang. Hehe..cute_ryu.gif Betul tak Ryu?

“Betul..!” Jawab Ryu dengan pantasnya..

Emel yg mengandungi Ebook

October 15, 2006

Ok. Untuk makluman sekali lagi pada hari ini. Dalam masa beberapa minit dari sekarang, kami akan menghantar Ebook Percuma daripada edisi Adsense Untuk Student.

Emel yg mengandungi Ebook AUS

October 11, 2006

Ok. Untuk makluman sekali lagi pada hari ini. Dalam masa beberapa minit dari sekarang, kami akan menghantar Ebook Percuma daripada edisi Adsense Untuk Student. Ebook ini mempunyai hampir 10 muka surat dan diharapkan dapat komen yang membina dari anda semua.

Korang akan mendapat ebook itu melalui email tersebut. Dan edisi Full Episode akan launch tak lama lagi. Bila ? Kita tunggu dan lihat. Ada yang tak sabar nak beli. Tapi aku minta maaf, masih ada sedikit lagi caca merba dan info yg aku nak tambah. Tak nak aku jual yg tak mendatangkan faedah. At least berbaloi dengan harga yg aku jual. Korang rasa, berapa Ebook yg bakal keluar ini kami kenakan harga? Maaf, untuk produk digital kami ini, tidak dapat kami berikan dalam bentuk percuma. Ini hasil usaha kami selama beberapa bulan. Dan kami sedang pening jugak hendak meletakkan harga. Korang ada pendapat dan cadangan tak?

OKlah. Kami akan hantar ebook itu paling cepat sebelum malam ini. Ini hanya bagi mereka yg telah menghantar email kepada kami sahaja. Yan tak ada dalam senarai ,terpakselah tunggu 15 oktober ini untuk download sendiri. Tapi kena cepat, hanya 3 hari saya link itu kami buka. Lambat terpakselah tunggu yg full episode itu nanti. Harap maklum..

Adsense Deluxe

October 9, 2006

0009_21.gif
Em..betul, memang boeh letak adsense tapi mesti menggunakan pautan adsense deluxe..Memang nak buat. Tapi lebih memfokuskan kepada tips dan pemberitahuan ttg basic.Masihlagi tahap bayi blog ini. Harap maklum. bUkan sajE2 je tak nak buat..hehe

Lagi satu..dapatkan ebook PERCUMA ‘ Adsense untuk student” sebelum 16 oktober 2006..hanya untuk tempoh matang saje..kalau tak faham, baca post di ruang Makluman..

Link donwload Adsense untuk Student

October 9, 2006

Download free untuk ebook adsense untuk student. Anda boleh dapatkannya link tersebut pada 15 oktober 2006. Hanya dibuka selama 3 hari. Dan selepas itu link tersebut akan dipadamkan. Siapa cepat dia dapat. Ebook ini sama dengan mereka yg emel aku sebelum ini. Malam ini jugak aku kan hantar sesiapa yg ada request ebook student untuk adsense versi percuma. Baca dan fahamkan. Hanya sedikit pengalaman dan info bagi mereka yg hendak memulakan adsense sebagai salah satu pendapatan..

How to start adsense?

September 13, 2006

ok..kali ini aku akan beritahu secara rawak tentang adsense. Mungkin ada yang masih keliru lagi tentang adsense. Nasihat aku, korang wat asignment sikit tentang adsense. Jangan harap orang dok asik suap je. Nak menda free je. Dan aku tidak nafikan aku pun suka menda free. Bab makan, memang aku tak tolak kalau free. Sedap lagi tu. Orang kata, benda free ni bagus, sedap !!

Untuk memulakan adsense, pertamanya anda kena tahu asas internet. Asas menggunakan internet. Jangan tak tau ada yang berkobar-kobar nak buat adsense, nak buat duit melalui internet. Tapi asas internet mahupun asas menggunakan komputer, habuk pun tarak..apa macam sikalang? Dan tidak kejam aku katakan, tak ramai umat melayu kat malaysia ni tahu apa itu internet dan dan tahu macam mana menggunakannya. Maka disinilah letaknya fungsi forum-forum dan blog yang menerangkan bagaimana internet itu berjalan dan sistem operasinya.

Hah ? Mesti dah ramai yg pening kepala. APala yang aku cakap ni. Tu orang yang tak tau. Kami yang dah tau nih..nak tips..nak cara camna nak dapat duit dari internet. Bagitahula cepat. Ni intro panjang sangat pehal ??

Sabar kawan..ilmu tu banyak. Kita kena belajar satu-satu. Tapi ada satu masa kita kena tamak ilmu. Nak belajar semua. Nak cedoksegala ilmu kat setiap blog dengan forum. Sabar, tak ke mana semua tu. Sila dapatkan ebook percuma yg bakal release dalam bulan ini juga. Tarikhnya mungkin ada segelintir yang sudah tahu..harap tidak menganggu kesabaran anda..ebook percuma itu sebahagian daripada ebook ‘adsense untuk student’ yg masih dalam proses pembaikpulihan..harap korang semua dapat bersabar.

Ok..dipendekkan cerita. Anda dah tau macamana nak guna komputer. DAh ada sambungan internet. Tak kiralah dial up atau broadband. Tapi still tak tahu memulakannya..ada 2 cara pantas. Anda berguru atau anda mencari buku panduan. So, pilihan di tangan anda.

Jika berguru, bergurulah kepada yang memang pandai. Yang boleh membantu kita.Contoh macam zul smartusaha, irfan khairi, sham raja adsense, shuth (saudagar.com.my) dan sebagainya. Ini antara usahawan internet yang sedang meningkat sekarang. Rata-rata sudah kenal siapa mereka.

Satu point penting, anda mesti ada email. Jangan anda rasa pelik jika ada segelintir di kalangan pelajar ipta/ipts tidak tahu apa itu email adn cara untuk menggunakannya. Ini tidak mustahil.. Dan itu yang dikesali sekarang. Kerana mereka mengabaikan kebaikan yang mampu memberikan kemudahan terpantas kepada mereka. Tetapi rata-rata, student sekarang, tak nampak bukan?

Tepuk dada, dada siapa yang sakit ?

Adsense untuk student ??

August 26, 2006

Blog ini ini bakal menyediakan satu tempat interaktif untuk membincangkan topic berkenaan google adsense dan peluang-peluang perniagaan dan cara cepat untuk mendapatkan wang ?? Tidak..blog ini tidak menyediakan cara-cara cepat untuk mendapatkan wang..tapi jika hendak berjaya..ada caranya..jika hendak dapatkan wang ada caranya..Point pertama dalam usaha mendapatkan wang atau income dalam adsense adalah Belajar.

Kita belajar dulu baru tahu nak buat sesuatu perkara bukan.Itu yang saya tekankan.Bukan sahaja ketika membuat program adsense sahaja..tak kisahlah untuk MLM ke, forex, jual ebook, affiliate ke dan macam-macam lagi..pokoknya kita mesti, belajar.

Learn it 1st and u get more from what u learn..

Ramai yang cakap..belajar je tak cukup..Yap.Aku pun setuju dengan part tu. Dan ini bahagian yang paling penting selepas kita belajar. Point kedua dalam membuat adsense, kita praktis. Kita praktikkan apa yg kita dah belajar..kita aplikasikan sepenuhnya kemampunan dan potensi yg kita belajar tadi..faham kan? Rata-rata student cam aku nih..bila diterangkan mende nih atau peluang bisnes, semuanya geleng kepala..Susah gak macam nih nak nerangkan pada mereka yg tak berapa faham ni..terpaksalah aku terangkan dari 1 hingga ke 10..dari A hingga Z.

Yap..adsense untuk student..ebook tu pun dah siap sepenuhnya.Dan dapatkan ebook percuma tentang pengalaman sebulan aku bersama dengan adsense.Buat masa sekarang hanya member2 terdekat je dapat ebook free ini.Test produk dulu orang kata..jika ada penambahan atau kekurangan akan diperbaiki secepat mungkin.Dalam pertengahan bulan september ni, ebook ini akan release..Jika berminat sila emel aku di emel ini : titaniumhijau@gmail.com. ( Just cume taip kat tajuk ebook percuma adsense untuk student. Aku akan emel secepat mungkin ebook tu.)

Info pendek tentang adsense

August 26, 2006

Tak banyak yang dapat aku ceritakan…info pendek ini bagi yang betul2 beginners..terutamanya yg macam aku dan yg baru nak tau apa itu adsense..sesuai untuk budak2 universiti aku…terutamanya budak kos ekonomi dan e-dagang..haha..bagi budak2 sekolah pengajian ekonomi..aku rasa diorang lagi pandai bab ekonomi dan kewangan..terutamanya bisnes..

ok..untuk mengetahui pasal adsense ni..korang leh beli panduan dia atau gi cari maklumat sendiri kat internet..banyak forum dan website yg menceritakan pasal adsense kat internet nih..just find it urself..

selalunya bila budak2 universiti aku tanya…mesti pandangan negatif dan yg buruk2 yg aku dengar..adsense tu menda? mlm ke? direct selling kan?? ko dah untung lum?? em..berapa modal dia??

Kalau korang dapat soalan2 macam tu..apa rasa korang bagi yang baru belajar adsense nih? dulu aku taktau camna nak jawab bila berhadapan soalan2 cepu mas dari budak-budak universiti..budak2 kolej..tapi sekarang..at least aku leh berdepanlah dengan budak2 nih..tahulah jugak nak jawab sikit2..takdela dok ternganga2 je..at least terdiam jugaklah budak2 sekolah pengajian ekonomi..dok asik wat huru-hara je dgn aku..tapi..tu dulu lah..kt ums nih..baru nak berkembang benda2 camni..kat sabah nih..bab internet depa failed sket..biasalah..sabah kan..bukan nak ngutuk dan ngata apa…truely..sabah dari segi teknologi semasa dan IT memang tak segah di semenanjung..dan aku mengakui hakikat tu..tapi kalau korang nak versus counter strike..leh datang kota kinabalu..budak darjah 1 pun lagi terror dari aku..haha..malu aku dibuatnya..