Archive for January 2007

Don’t Lie, Please My Dear..

January 31, 2007

For my advice today, please don’t ever do one lie in your life. If you do even one, trust me, you will do that bad thing again. See, i know anybody in this world, must be in one year, you lie..u lie to your mum, your dad. You lie to another people and do that thing everyday. Trust me, sometimes you happy when u lied to some people. But please trust me another thing, you heart was crying when you do that lying..

When somebody lie..their heart was crying. Maybe you never hear that sound. But , if you concentrate, I confident..You hear that sad sound. Trust me and trust your heart.In this life, heart must be not hurt..If you do that lying again, it will crying every single lying you do..especially to someone you love..

One think about lying people. When someone trying lying to you, see their eyes..If the eyes not moving around when he or she talk to you. He tell the true, but if NOT, trust me, them try to to lie or cheat you..

Please, don’t ever lie. I know is hurt to never a lie. But will you try it ?

Try it..try never do a single a lie in one weeks. Something good will be happen in your life..Try it and show me..

Accaunt E-gold aku kena Hacked !

January 31, 2007

OK..ada berita tak baik hari ini dan membuatkan aku terasa sangat bengang sangat. SOmeone who stolen my money from my e-gold. Its happen this night and make me feel angry.

Aku bengang betul dengan Sape yang curik e-gold aku. Memang nak kena di ajar dan benda nih dah wat aku rasa bengang gila Dan yang pasti aku akan cari malaun yang cuba curik duit aku. Aku tahu dia  dah berjaya..dan aku akan sebarkan akaun e-gold dia. Walaupun tak banyak pun duit dalam akaun aku tu..$5.24 dollar je hilang tapi dah buat aku bengang gila. Terpaksa aku tukar pasword dan aku akan create akaun e-gold baru untuk mengelakkan langkah keselamtan.

So, anda semua ada pengalaman ini? AKu sayang nak buang accaunt aku ini sebab accaunt nih aku dah create sejak 3 tahun lepas. Dan aku sayang benar..Tapi ada mangkuk ayun yang membuatkan aku bengang gila. Terpakse aku melakukan penyiasatan 2 peringkat..

Tak apalah..duit tak halal. AKu tak kesah duit aku hilang. Tapi jangan bagi aku susah. Itu je. Ko akan dapat balasan ko nanti. Tahulah ko nanti..ko akan rasa apa yang aku dah rasa hari ini..TUhan itu maha Adil dan Saksama..Mungkin ini juga balasan aku wat banyak sangat dosa. Tapi aku ada perasaan dan aku rasa marah..Terpakse aku ubah banyak program yang aku join..Tak apalah..keranamu Malaysia !

Komen dan Kritik Membina

January 31, 2007

Apa perasaan korang bila mendapat kritikan yang pedas masin punya dari kawan dan orang2 yang kita tak berapa kenal yang melakukan perbuatan sedemikian. Apakah juga yang anda fikirkan apabila ianya berlaku pada kwan anda?

Dalam 2,3 hari ini selepas aku membuat post untuk membuat satu forum yang berbayar. ramai yang memberi komen dan kritikan. Tak kiralah yang macam mengutuk dan yang membina. semua aku terima dengan hati terbuka. Dan aku harap, orang Malaysia dapat join forum tu sebabnya, hanya untuk orang Malaysia. Negara lain tak leh join. Sebab bayaran dia Only In Ringgit Malaysia. Bukan E-gold atau Paypal dan aku akan check setiap yang register dekat site tu..hoho. So korang tak leh nak kelengtong aku. hahah…

Yang paling aku takut bila aku buat nanti, rajin plak para2 hackers yang aku menggunakan kepandaian mereka. So, aku buat cara paling selamat dan paling tak membahayakan diri aku. Untuk tempoh percubaan, aku akan cuba membayar dalam tempoh 2 bulan. Jika berjaya..aku akan teruskan forum itu. Jika tidak..tak dapatlah den nak kata apa..Harap2 dapat support dari korang semua..

Oklah..tak dapat nak cakap banyak, sebab online kat cc ni. kalau kat rumah anytime boleh cakap. Tapi kat kedai ni..dah nak 3 jam aku dok sini. Panas dah kerusi ni..

Baik..kalau site dah approve dan boleh lunch..silala register dan buat post yang korang mampu..aku akan cuba wat yang terbaik untuk orang Malaysia memandangkan tak ada orang berani buat. So, aku buat..wat masa sekarang, tengah cari sponsor…Mana ek..plabur2 swisscash ni..sesiapa yang berminat nak jadi sponsor..Leh contact aku kat email private aku : titaniumhijau@gmail.com

Bah..akum.! 

Forum Baru – Paid to post

January 28, 2007

Aku sedang buat satu forum yang berbayar Khas untuk Umat Malaysia. Orang dari Negara lain tak dapat nak join dan aku perlukan beberapa moderator untuk control site ini. Walaupun aku tahu tak ramai yang ada buka site ini. Aku mempertaruhkan masa aku selama 2 bulan untuk mencuba dalam site ini.

Sayugia aku sedang sibuk menguruskan tentang forum itu dan masih sedang pening kepala nak setelkan masalah itu. Setelah siap, aku akan buka site dan releasekan forum tersebut. Korang tunggu pada masa yang sesuai saja. Aku akan beritahu pada waktu dan keadaan. Harap2 tak ada masalah pada waktu itu.

Walaupun bayaran mungkin agak rendah. Tapi aku cuba juga buat.. Yang pasti, bayaran dia dalam Ringgit Malaysia. Menarik bukan dan aku akan buat pembayaran melalui beberapa cara. Apa dia? Tunggu dan natikan..

What can i said..

January 27, 2007

Aku tak dapat nak kata apa-apa, blog ini mungkin akan diupdated lambat berbanding blog2 aku yang lain. HArap maaf kepada sesiapa yang berminat untuk mendapatkanEbook percuma aku tu. Akan ada update terbaru tentang Ebook AUS dan Ebook Mylot. Buat masa sekarang aku cuma release 2 Ebook untuk tatapan korang..

harga terbaru untuk setiap Ebook adalah seperti dibawah. Harap maklum. Ebook itu cuma pengenalan dan penerangan yang agak terperinci. Aku tak janjikan korang boleh dapat jadi jutawan dengan ebook itu, tapi ebook itu dapat beri panduan dan tips2 yang berguna untuk menjalankan perniagaan internet atau mencarai duit secara online di internet.

Ebook Adsense Untuk Student = RM30

Ebook 5 Tips Rahsia Mylot = RM16

Promosi : Beli Ebook AUS + Ebook Mylot = RM37

( Hanya untuk dalam masa sebulan. 28 Februari 2007 adalah tarikh luput tawaran ini)

Selain itu, jika anda hendak Ebook Percuma tentang Adsense, anda boleh terus email kat titaniumhijau@gmail.com. Wat cara macam biasa..aku tak suka nak promosi besar-besaran. Tapi sesiapa yang berminat, boleh hubungi aku kat no hp nih : 019-2009289. SMs je, aku jarang terima call..tapi nak call pun boleh jugak. Janji bukan aku yang call..

Ok. aku baru je tukar template baru. Best tak? Hehe..rasa cam best plak guna wordpress nih..Ok.

Ps : Maklumat tentang Mylot dan lain-lain. Boleh gi kat blog Petua Mylot aku ni.

Pss : Ok. Akum..aku akan setat posting seminggu 4 kali kalau boleh..

Rahsia Bagaimana Anda dibayar HANYA dengan membuat Posting di forum

January 27, 2007

Ok. Aku akan bongkarkan sedikit rahsia selain Mylot dalam program Paid to post ini,. Walaupun ini masih baru bagi rakyat Malaysia dan ramai yang meragui website2 sebegini namun aku yakin sebahagian besar daripada website2 begini akan membayar ahlinya kerana aktif dalam forum mereka. Di sini aku letak beberapa forum yang aku sedang rancak menjalankan ujikaji. Korang boleh join atau tengok . Aku akan bagi sedikit review untuk setiap website.

Webmastersroom.com
antara yang paling best sekali aku join. Sebab dia punya bonus  refferals $6 dollar usd. Setiap post korang dibayar $0.08 dan setiap open post/thread korang dibayar $0.08 kalau aku tak silap. Korang boleh withdraw minimum sebanyak $2 kat akaun paypal korang. Tak lama lama lagi dah boleh withdraw tru e-gold. Tinggal tunggu masa je. Aku baru je join forum ni. Memang berbayar dan ramai yang dah terima bayaran. Nak join? Sila Register free kat sini Shades

Mylot
Ok. Ini yang paling bagus yang pernah aku Join setakat ini. Dan aku bakal dapat First payment aku. Korang pun nampak kan update setiap hari yang aku letak kat blog ini. Bayaran untuk setiap post dan open thread masih menjadi misteri. Sampai sekarang aku tak tahu nilai sebenar berapa kami di Mylot di bayar. Tapi ada satu tips untuk anda dapat banyak earning kat Mylot. Upload Gambar. Setiap gambar yang relevant akan diberi high paying dari Mylot. Aku pernah jumpa satu budak yang dapat bayaran $99.00++ dlm masa sebulan dalam mylot walaupun baru posting tak sampai 400 post. Ajaib kan? Macam mana dia buat tu.. Ok. Sebelum korang join forum2 berbayar yang lain. Jadikan Mylot sebagai sandaran pertama. Withdraw tru E-gold dan Paypal. Sila register Free kat sini Shades

Paidlots
Website atau forum ini baru saje bukak. Kiranya forum ini satu lagi produk dari anak syarikat Payposter. Aku tak join payposter. Aku tak minat saja. Itu saja.Jika aku terbuka hati nak join. Aku join..Di sini aku lupa macam mana pembayaran dia. Ada sistem karma lagi tu. Ada bank. Aku tak bape sure. Tapi aku suka features dan website ni. Clean dan sedap mata memandang. Setiap post 2 sen dan open thread 3 sen. Ada bonus jika kita upload image jugak. Lebih kurang macam Mylot, tapi aku rasa aku boleh dapat duit kat sini. Withdraw tru Paypal dan tak lama lagi dalm E-gold. Sila register Free kat sini

Dormcheck.com
Dari nama forum berbayar ini pun, korang dah tau kan. Ok. Website ini macam dorm. Tak special macam Mylot dan tak macam forum berbayar yang lain. Template dia berbeza. Tapi aku suka sebab ini site kedua yang aku mempunyai paling banyak referrals selain Mylot. Aku ada 9 referals. Kalau ada 10 referrals kita akan dapat $0.25 sebagai bonus. Setiap open post dan balas post dibayar 1 $0.01 dan setiap upload image adalah $0.03. Minimum payout adalah $10 dan boleh withdraw tru Paypal Only. Aku cadangkan korang join site ni. Sila register Free kat sini

Hyip Heat
Salah satu the best site yang aku join. Aku baru je join site ni. dan dari segi bonus dan pembayaran dia agak menarik. Sistem dia begini:

1 post = 1 heatpoint
Each post = 1 HeatPoint
There is a maximum of 25 HeatPoints you can earn in a 24 hour period.
Each HeatPoint = .01 Cent Egold
You can also earn upto 3 Heatpoint per post!
You can also bank your HeatPoints and earn 10% interest every 30 days!
We may also start offering referral bonuses and I will look into that.
Also have an exchange system!
And also, maybe the bonus is still on: 25c signup bonus up to jan31

Faham. sebab tu aku suka join hyip heat. Aku suka sistem dia dan aku rasa tak rugi mencuba. Aku dengar payout dia serenedah $3 dan boleh bayar tru E-gold dan Paypal. Sila register free kat sini

Exodus 3000
Korang nak main game online tak tapi korang dapat sedikit cash dari duit. Percaya tak percaya benda ni? Aku pun tak janji benda ni dibayar atau tak sebab minimum payout $20 dan dalam paypal sahaja. Aku dah main..baru je kumpul beberapa Mars dollar. Cara paling cepat nak dapat duit..korang beli moved. Tak faham kan aku cite pasal game ni. Korang main game ni berdasarkan move. setiap move atau step yang korang guna itu akan dibayar dengan nilai tertentu iaitu Mars Dollar. Payah aku nak nerang. korang gi je kat website diorang. Sila review atau register free kat sini.

Hyipstalk.com
Antara banyak-banyak program di atas, aku paling suka ini. kenapa? Aku join seawal pembukaan site ini. Dan aku akan dapat first payment. Percaya atau tak percaya, dalam masa 7 hari korang akan dapat $5 dengan hanya buat posting 20 post untuk 1 hari. Awas, jangan lebih dari 20 post sehari. Kalau tak korang takkan dibayar. Dan aku sedang menuju ke arah withdraw sekarang. PLan dia mudah. Setiap hari post 20 post. Cukup  140 post. Korang leh buat withdrawal method. Cara withdraw, korang PM ke admin hyipstalk dan bagitau akaun E-gold korang. Mudah bukan. Jangan buang masa lagi. Sila register free kat sini. Wink

Ok. Aku dah bongkarkan serba sedikit beberapa projek yang aku tengah buat dalam bulan ini. Kalau semua berjalan dengan lancar, aku boleh dapat dekat $100 dolar permonth. Insya-Allah. Aku cuba dan share apa-apa yang patut. Jangan risau. Semua blog aku akan ada updated pasal benda ini. Harap maklum.

Ps : Untuk maklumat lanjut boleh pergi kat sini..Ada maklumat yang selalu update kat blog  aku kat blogdrive ini. Hanya maklumat khas tentang Paid for posting..Thread atau post ini aku kopipaste je dari sana..Dah lama sangat aku tak post apa2 kat sini. Harap korang rajin datang sini..

: Sumber bernama :

http://petuamylot.blogdrive.com