Archive for October 2006

Baru balik raya

October 29, 2006

Selamat pagi. Apa khabar anda sekalian? Masih sehat kah belaka? Untuk makluman, aku baru sahaja balik raya dari kampung halaman. CUti seminggu ini aku manfaatkan sepenuhnya. TErasa seperti kembali ke zaman umur aku 6-7 tahun dahulu. Main mercun dan meriam buluh..skrg, taktau lah..dapat lagi ke tidak..

Seperti biasa, blog ini akan cuba memberi perhatian dan menulis tentang adsense. Rasanya banyak dah tertangguh berikutan kesibukan aku malaksanakan tugas sebagai seorang student dan pekerja. Maka, amat jaranglah aku untuk online slalu. Harap maaf jika kelewatan sebarang pembalasan email atau pertanyaan.
Harap maklum..

Advertisements

Don’t Lie, Please My Dear..

October 16, 2006

For my advice today, please don’t ever do one lie in your life. If you do even one, trust me, you will do that bad thing again. See, i know anybody in this world, must be in one year, you lie..u lie to your mum, your dad. You lie to another people and do that thing everyday. Trust me, sometimes you happy when u lied to some people. But please trust me another thing, you heart was crying when you do that lying..

When somebody lie..their heart was crying. Maybe you never hear that sound. But , if you concentrate, I confident..You hear that sad sound. Trust me and trust your heart.In this life, heart must be not hurt..If you do that lying again, it will crying every single lying you do..especially to someone you love..

One think about lying people. When someone trying lying to you, see their eyes..If the eyes not moving around when he or she talk to you. He tell the true, but if NOT, trust me, them try to to lie or cheat you..

Please, don’t ever lie. I know is hurt to never a lie. But will you try it ?

Try it..try never do a single a lie in one weeks. Something good will be happen in your life..Try it and show me..

Tubetorial.com – Adsense Deluxe

October 15, 2006

Em..macam mana aku nak cerita. Ini dah macam lebih advance topik ni. AKu takut ada yang tak berapa faham. Inipun sebab aku ada review satu website pastu terelated pulak dengan satu lagi website yg cerita pasal wordpress dengan adsense sekali. Nak tahu website apa?

Nama site tu : Tubetorial.com. Site nih menyediakan video untuk mengajar kita tulis blog pasal adsense. Ada juga yg ajar macam mana nak tulis blog. Affiliate dan memacam lagilah. Pendek kata, macam ada cikgu ajar kitalah tapi melalui video. Tapi memang tak semudah itulah. Macam biasa ada masalah masa nak streaming. Aku pun amik dekat sejam baru abis tengok video pasal adsense. Jenuh menunggu. Maklumlah..bape sangat kilobyte persecond yg aku dapat. Nak tunggu buffer lagi…Cam lambat la sikit Harap sangat streamyx danTM dapat bawa internet 8MBs ke Malaysia. Negara lain cam singapura tu dah 12MBs manakala kat Ireland tu 8MBs..Muntah2 diorang tengok video banding kita kat Malaysia ni..

Ok. Ini link ke website Tubetorial.com yg cerita pasal adsense dan adsense-deluxe. Ada kesempatan silat ke site ini. Banyak ilmu dan trick tentang adsense dan teknik blogging yg dapat kita belajar.

P/s :Pen Off.

As great as WordPress is, there’s just some things you can’t do with it right out of the box. One of those things is insert contextual ads from the Google AdSense program or the Yahoo Publisher Network directly into the body of a post, thanks to the way WordPress handles javascript.

Enter the AdSense-Deluxe Plugin for WordPress. With this free plugin, you can insert contextual ads from Google or Yahoo closer to your content where they are more effective, PLUS manage multiple ad sizes and formats with a simple control panel that is integrated directly into the WordPress Admin area.

Check out this video to see how the Adsense-Deluxe Plugin for WordPress makes it easy to make more money with contextual advertising.

Link download Ebook Percuma AUS

October 15, 2006

Sepert dijanjikan, sila download link tersebut sebelum tempoh expired dia.

Ada 3 ebook yang akan diberikan. Jika rajin, anda download kedua-dua link tersebut.

Link Pertama : Ebook Percuma AUS 

LInk kedua : Ebook Cerpen – Terima Kasih Nurin

Anda boleh download sekarang. Pastikan anda baca dengan hati yang tenang. Hehe..cute_ryu.gif Betul tak Ryu?

“Betul..!” Jawab Ryu dengan pantasnya..

Emel yg mengandungi Ebook

October 15, 2006

Ok. Untuk makluman sekali lagi pada hari ini. Dalam masa beberapa minit dari sekarang, kami akan menghantar Ebook Percuma daripada edisi Adsense Untuk Student.

Emel yg mengandungi Ebook AUS

October 11, 2006

Ok. Untuk makluman sekali lagi pada hari ini. Dalam masa beberapa minit dari sekarang, kami akan menghantar Ebook Percuma daripada edisi Adsense Untuk Student. Ebook ini mempunyai hampir 10 muka surat dan diharapkan dapat komen yang membina dari anda semua.

Korang akan mendapat ebook itu melalui email tersebut. Dan edisi Full Episode akan launch tak lama lagi. Bila ? Kita tunggu dan lihat. Ada yang tak sabar nak beli. Tapi aku minta maaf, masih ada sedikit lagi caca merba dan info yg aku nak tambah. Tak nak aku jual yg tak mendatangkan faedah. At least berbaloi dengan harga yg aku jual. Korang rasa, berapa Ebook yg bakal keluar ini kami kenakan harga? Maaf, untuk produk digital kami ini, tidak dapat kami berikan dalam bentuk percuma. Ini hasil usaha kami selama beberapa bulan. Dan kami sedang pening jugak hendak meletakkan harga. Korang ada pendapat dan cadangan tak?

OKlah. Kami akan hantar ebook itu paling cepat sebelum malam ini. Ini hanya bagi mereka yg telah menghantar email kepada kami sahaja. Yan tak ada dalam senarai ,terpakselah tunggu 15 oktober ini untuk download sendiri. Tapi kena cepat, hanya 3 hari saya link itu kami buka. Lambat terpakselah tunggu yg full episode itu nanti. Harap maklum..

Adsense Deluxe

October 9, 2006

0009_21.gif
Em..betul, memang boeh letak adsense tapi mesti menggunakan pautan adsense deluxe..Memang nak buat. Tapi lebih memfokuskan kepada tips dan pemberitahuan ttg basic.Masihlagi tahap bayi blog ini. Harap maklum. bUkan sajE2 je tak nak buat..hehe

Lagi satu..dapatkan ebook PERCUMA ‘ Adsense untuk student” sebelum 16 oktober 2006..hanya untuk tempoh matang saje..kalau tak faham, baca post di ruang Makluman..

Link donwload Adsense untuk Student

October 9, 2006

Download free untuk ebook adsense untuk student. Anda boleh dapatkannya link tersebut pada 15 oktober 2006. Hanya dibuka selama 3 hari. Dan selepas itu link tersebut akan dipadamkan. Siapa cepat dia dapat. Ebook ini sama dengan mereka yg emel aku sebelum ini. Malam ini jugak aku kan hantar sesiapa yg ada request ebook student untuk adsense versi percuma. Baca dan fahamkan. Hanya sedikit pengalaman dan info bagi mereka yg hendak memulakan adsense sebagai salah satu pendapatan..

Harap Maklum..

October 9, 2006

Assalamualaikum..floppy_disk_walking_sm_nwm.gif

Harap dengan post ini dapat menerangkan banyak faktor mengapa blog ini kurang ditulis untuk beberapa minggu.

Sebenarnya, dalam 2 bulan yg lepas, aku sedang merangka beberapa jadual untuk beberapa blog aku. So, untuk mendapatkan kepastian dan kelancaran blog2 yg lain, blog ini aku hold dlu untuk 2 bulan yg lepas dan hanya beberapa post saja yg sempat aku tulis. Harap dapat faham, perangkaan sedang dijalankan dan sebuah website akan dilancarkan dalam tahun ini. Untuk team adsense ums sendiri. Dan beberapa orang telah direkrut untuk memudahkan kerja aku ini. Tak larat aku nak wat kerja sorang2 nih..hehe

Ok..satu lagi disebabkan oleh beberapa masalah dalaman sendiri. Privatelah..takleh la aku cakap. Malu aku dibuatnya nanti. Kang korang kutuk aku plak.  Hoho.. Tapi maaf, aku tak dapat bagitahu sekarang. Not in this short time..

Wokeh..dah masuk waktu berbuka bagi kawasan kota kinabalu dan kawasan2 yg berdekatan dengannya. Marilah kita berbuka puasa. Selamat berbuka puasa !!