Archive for August 2006

Adsense untuk student ??

August 26, 2006

Blog ini ini bakal menyediakan satu tempat interaktif untuk membincangkan topic berkenaan google adsense dan peluang-peluang perniagaan dan cara cepat untuk mendapatkan wang ?? Tidak..blog ini tidak menyediakan cara-cara cepat untuk mendapatkan wang..tapi jika hendak berjaya..ada caranya..jika hendak dapatkan wang ada caranya..Point pertama dalam usaha mendapatkan wang atau income dalam adsense adalah Belajar.

Kita belajar dulu baru tahu nak buat sesuatu perkara bukan.Itu yang saya tekankan.Bukan sahaja ketika membuat program adsense sahaja..tak kisahlah untuk MLM ke, forex, jual ebook, affiliate ke dan macam-macam lagi..pokoknya kita mesti, belajar.

Learn it 1st and u get more from what u learn..

Ramai yang cakap..belajar je tak cukup..Yap.Aku pun setuju dengan part tu. Dan ini bahagian yang paling penting selepas kita belajar. Point kedua dalam membuat adsense, kita praktis. Kita praktikkan apa yg kita dah belajar..kita aplikasikan sepenuhnya kemampunan dan potensi yg kita belajar tadi..faham kan? Rata-rata student cam aku nih..bila diterangkan mende nih atau peluang bisnes, semuanya geleng kepala..Susah gak macam nih nak nerangkan pada mereka yg tak berapa faham ni..terpaksalah aku terangkan dari 1 hingga ke 10..dari A hingga Z.

Yap..adsense untuk student..ebook tu pun dah siap sepenuhnya.Dan dapatkan ebook percuma tentang pengalaman sebulan aku bersama dengan adsense.Buat masa sekarang hanya member2 terdekat je dapat ebook free ini.Test produk dulu orang kata..jika ada penambahan atau kekurangan akan diperbaiki secepat mungkin.Dalam pertengahan bulan september ni, ebook ini akan release..Jika berminat sila emel aku di emel ini : titaniumhijau@gmail.com. ( Just cume taip kat tajuk ebook percuma adsense untuk student. Aku akan emel secepat mungkin ebook tu.)

Advertisements

Info pendek tentang adsense

August 26, 2006

Tak banyak yang dapat aku ceritakan…info pendek ini bagi yang betul2 beginners..terutamanya yg macam aku dan yg baru nak tau apa itu adsense..sesuai untuk budak2 universiti aku…terutamanya budak kos ekonomi dan e-dagang..haha..bagi budak2 sekolah pengajian ekonomi..aku rasa diorang lagi pandai bab ekonomi dan kewangan..terutamanya bisnes..

ok..untuk mengetahui pasal adsense ni..korang leh beli panduan dia atau gi cari maklumat sendiri kat internet..banyak forum dan website yg menceritakan pasal adsense kat internet nih..just find it urself..

selalunya bila budak2 universiti aku tanya…mesti pandangan negatif dan yg buruk2 yg aku dengar..adsense tu menda? mlm ke? direct selling kan?? ko dah untung lum?? em..berapa modal dia??

Kalau korang dapat soalan2 macam tu..apa rasa korang bagi yang baru belajar adsense nih? dulu aku taktau camna nak jawab bila berhadapan soalan2 cepu mas dari budak-budak universiti..budak2 kolej..tapi sekarang..at least aku leh berdepanlah dengan budak2 nih..tahulah jugak nak jawab sikit2..takdela dok ternganga2 je..at least terdiam jugaklah budak2 sekolah pengajian ekonomi..dok asik wat huru-hara je dgn aku..tapi..tu dulu lah..kt ums nih..baru nak berkembang benda2 camni..kat sabah nih..bab internet depa failed sket..biasalah..sabah kan..bukan nak ngutuk dan ngata apa…truely..sabah dari segi teknologi semasa dan IT memang tak segah di semenanjung..dan aku mengakui hakikat tu..tapi kalau korang nak versus counter strike..leh datang kota kinabalu..budak darjah 1 pun lagi terror dari aku..haha..malu aku dibuatnya..

AdsenseUMS dilancarkan

August 24, 2006

Baik..bermulalah adsense untuk budak-budak ums khususnya dan amnya kepada seluruh dunia adsense..Untuk perhatian, kebanyakkannya tentang program adsense yang bakal aku terangkan pada student ums. Dan team adsense ums akan memberikan taklimat atau kelas kecil tentang program adsense dengan tujuan untuk membincangkan dan memperkenalkan adsense ini kepada student-student terutamanya student ums. Maaf jika lebih mengkhususkan kepada student dari ums, ini kerana tujuan blog ini adalah memberikan pendedahan dan menyampaikan maklumat kepada mereka yang memerlukan.

walaupun aku masih cetek..masih beginners..tapi insya-ALlah dengan penerangan yang akan aku berikan ini, semoga dapat memberikan manfaat kepada korang semua.

Ok..aku beritahu satu rahsia tentang adsense ini. Korang mesti pernah dengan Google kan ? Atau Yahoo.com. Mustahil korang tak tau. Adik sedara aku yg umur enam tahun pun pandai buka internet main chatting..Ok. Apa pulak enjin carian ? Untuk pengetahuan semua, enjin caria itulah Google. Itulah Yahoo, itulah MSN. Dah faham sekarang ? Ok. Tu point penting dalam adsense. Harap dapat ambil nota..

Baik. Untuk lebih terang lagi, ini bukan blog syok sendiri. Ini ruang untuk kita kongsi pendapat, kita bincangkan tentang adsense. Mungkin juga kita akan bincang perkara selain adsense. Bergantung kepada topik yang akan aku bawak dalam blog in. Tapi doakan tak menyimpang jauh sangatlah..

Baik. Cukup sini je. Dah panjang sangat mukadimah ini. Aku akan terangkan lebih lanjut selepas ini. Dan nasihat dari aku, tidak mustahil bagi pelajar untuk mempelajari panduan ini. Dengan lafaz bismillah, Adsenseums dilancarkan..

Hello world!

August 24, 2006

Welcome to WordPress.com. This is your first post. Edit or delete it and start blogging!